У Житковцу: Одржана промоција књиге о Светоме Сави

У просторијама Удружења стваралаца у култури „Завичај” у Житковцу јуче је одржана промоција другог издања књиге „Ми ћемо ти бити нада”, професорке Љиљане Глигоријевић. У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, промоцији је присуствовало само неколико чланова овог удружења, но то није умањило значај ове промоције и ове књиге.

Књига „Ми ћемо ти бити нада” посвећена је нашем светитељу Светом Сави, али и свим православним људима у дијаспори. Ово је њена прва самостална књига прилагођена децо школског узраста. Од свог првог издања па све до данас, ова књига послужила је многим школама у Србији као основа за обележавање школске славе, односно Савиндана.

У књизи се налази четрдесетак песама, химна Светоме Сави „Ми ћемо ти бити нада” у тексуталном и нотном запису, игроказ „Свети Сава и Вук Караџић међу нама”, као и пригодне илустрације. Издавач ове књиге је Уметнички клуб „Расковник” из Смедерева.

Друго издање ове књиге подржало је Министарство спољних послова Републике Србије ‒ Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

О самој књизи поред Љиљане говорио је и књижевник Мирослав Мишел Болтрес. Рецензију песникиње Вере Цветковић прочитао је писац Миодраг Тасић, а ученица Кристина Стојиљковић казала је неколико песама из књиге.


Љиљана Глигоријевић рођена је у Дарковцу код Црне Траве 1963. године. Од 1967. године живи у Житковцу где завршава основну школу и педагошку академију. Од 1987. године ради као учитељ у Црној Трави до данас.

Поезију пише од ране младости и у последњих неколико година, заступљена је у многим зборницима, руковетима и алманасима. Добитница је многих престижних награда, повеља и признања.


Ово је била само једна од промоција, које ће бити одржане у оквиру овогодишњег програма рада Удружења „Завичај”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 20 =