U „Voždu” učenici na jedan dan u ulozi nastavnika i radnika škole

Povodom Međunarodnog dana zaštite dece, 1. juna, u Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe” u Aleksincu danas je održan Dan zamenjenih uloga, gde su se učenici ove osmoletke na jedan dan našli u ulozi direktora, pedagoga, psihologa, sekretara, nastavnika predmetne nastave, pomoćnih radnika itd.

− Smatrali smo da bi bilo interesantno da zamenimo uloge i da se deca nađu u našim cipelama. Svako od nastavnika je izabrao, neznajući zašto, samo po jednom kriterijumu – učenika koji je najbolji iz njegovog predmeta i oni su se našli u ulozi nastavnika i učitelja. Učitelji su čak i organizovali da više dece bude u toj ulozi, kako je ko želeo. U svakom slučaju lepa energija danas u našoj školi. Lepa energija, lepi utisci, raspoloženje je veliko uprkos tome što smo u velikom broju poslova, što se ocene zaključuju i svode se računi – poručila je Maja Radoman Cvetićanin, direktorka škole.

Prilikom obilaska prostorija škole videli smo da su učenici predani svojim zaduženjima i da su bili raspoloženi da ih fotografišemo i porazgovaramo sa njima.

Svoje utiske prenela nam je Lena Milošević, učenica 8. razreda, kojoj je danas pripala uloga direktorke škole.

− Mnogo mi se dopala uloga, imala sam tu čast da budem direktorka. Jako je lepo iskustvo. Moje obaveze danas su bile poseta časova, da posmatram kako učenici drže nastavu. U toku velikog odmora imali smo sednicu, sve je proteklo u najboljem redu. Utisak svih nas je da je danas bilo lepo i zabavno i svi smo uživali u svojim ulogama – zaključila je naša sagovornica.

Osnovna škola „Vožd Karađorđe” se pored svojih redovnih aktivnosti trudi da svoj program dopuni i zanimljivim sadržajima  za svoje učenike, kao što je to danas bio „Dan zamenjenih uloga”, koji će prema rečima direktorke Radoman Cvetićanin možda postati i tradicionalan.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

eight − four =