У „Вожду” ученици на један дан у улози наставника и радника школе

Поводом Међународног дана заштите деце, 1. јуна, у Основној школи „Вожд Карађорђе” у Алексинцу данас је одржан Дан замењених улога, где су се ученици ове осмолетке на један дан нашли у улози директора, педагога, психолога, секретара, наставника предметне наставе, помоћних радника итд.

− Сматрали смо да би било интересантно да заменимо улоге и да се деца нађу у нашим ципелама. Свако од наставника је изабрао, незнајући зашто, само по једном критеријуму – ученика који је најбољи из његовог предмета и они су се нашли у улози наставника и учитеља. Учитељи су чак и организовали да више деце буде у тој улози, како је ко желео. У сваком случају лепа енергија данас у нашој школи. Лепа енергија, лепи утисци, расположење је велико упркос томе што смо у великом броју послова, што се оцене закључују и своде се рачуни – поручила је Маја Радоман Цветићанин, директорка школе.

Приликом обиласка просторија школе видели смо да су ученици предани својим задужењима и да су били расположени да их фотографишемо и поразговарамо са њима.

Своје утиске пренела нам је Лена Милошевић, ученица 8. разреда, којој је данас припала улога директорке школе.

− Много ми се допала улога, имала сам ту част да будем директорка. Јако је лепо искуство. Моје обавезе данас су биле посета часова, да посматрам како ученици држе наставу. У току великог одмора имали смо седницу, све је протекло у најбољем реду. Утисак свих нас је да је данас било лепо и забавно и сви смо уживали у својим улогама – закључила је наша саговорница.

Основна школа „Вожд Карађорђе” се поред својих редовних активности труди да свој програм допуни и занимљивим садржајима  за своје ученике, као што је то данас био „Дан замењених улога”, који ће према речима директорке Радоман Цветићанин можда постати и традиционалан.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − twelve =