U „Voždu”: Obeležena Nedelja zdravlja usta i zuba

U okviru Nedelje zdravlja usta i zuba danas je u aleksinačkoj Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe” održan zanimljiv edukativni skup. Za najmlađe školarce predstavnici Stomatološke službe Doma Zdravlja Aleksinac održali su praktično predavanje o oralnoj higijeni.

Fotografija: Saša Gidra Marković

− Imali smo odličnu saradnju sa Osnovnom školom „Vožd Karađorđe” , sa direktorkom škole, kao i sa svim učiteljima i nastavnicima, kako po pitanju same ove manifestacije, tako i po pitanju organizacije sistematskih pregleda za učenike ove škole− kazala je, za naš portal, dr Mila Milivojević Jovanović. – Uspeli smo da zaokružimo jednu priču, da deca budu bolje upoznata, da im se da malo više informacija kako bi se oslobodili straha i imali želju da češće dođu u našu ordinaciju i da nastavimo saradnju – zaključila je ona.

Takođe priređena je i izložba učeničkih radova na ovu temu, a tri najuspešnija učenika su i nagrađena, odnosno najbolji rad učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda. Po oceni žirija najbolje radove imali su Milica Jovanović (IV-3), Andrija Avramović (III-2) i David Ivković (II-2).

− Bila je zaista teška odluka oko izabrora crteža. Vodili smo se time, ne samo kako crtež izgleda, kako je nacrtan, već i kakvu poruku taj crtež nosi i kako deca gledaju na te stvari − poručila je naša sagovornica.

Za učenike starijih razreda u okviru časa biologije organizovan je kviz u Maloj sali ove osmoletke. Mališani su imali i priliku da crtanjem kredama u boji po betonu iskažu svoja razmišljanja kada je u pitanju ova oblast.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

fifteen − 3 =