У Великом Дреновцу: Уређење порте цркве „Свете Петкеˮ

Председник Месне заједнице Грејач и члан Црквене општине Дрган Јовановић Лера, у допису који је послао нашој редакцији, обавештава јавност о тамошњим активностима грађана на уређењу црквених порти.

Парохијани Грејачке црквене општине од самог почетка нове 2023. године вредно су кренули у уређење порти црквених храмова од Суповца до Лоћике и Малог Дреновца. У акцијама предњаче мештани Великог Дреновца који су празник Светог Саве искористили за засађивање 115 садница туја које је поклонио, вредни и угледни млади пољопривредник Милош Новковић из Гредетина, стоји у поменутом допису.

Јовановић предочава да су Великодреновчани најпре, првог дана ископали јаме за сађење туја у порти цркве „Свете Петкеˮ, обезбедили превоз садница из Гредетина, захваљујући Љубиши Поповићу Муши из Грејача, и наредног дана уз координацију акције од стране Момчила Пешића Моше засадили тује.

Одмах, за викенд, наставили су акцију сечењем дрвећа и шибља око цркве „Свете Петкеˮ и проширење пута до насељског гробља.

У Грејачу су парохијани обезбедили стубове за постављање соларних светиљки и захваљујући Слободану Крстићу обезбедили рефлекторе за осветљење куполе на црквеном храму „Вазнесење Христовоˮ, обавештава нас Јовановић, који нам је послао и фотографије, о друштвеним акцијама ових активних грађана.

У току је и уређење дечјег забавног парка „Колибриˮ и спомен-чесме.

Већ за десетак дана виноградари овог краја обележиће празник Светог Трифуна и Дан виноградара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − four =