На нашим путевима: Саобраћајна незгода у Доњем Адровцу

Клизави коловози и променљиви временски услови су додатна опасност за учеснике у саобраћају, па је појачан опрез неопходан. Нажалост, саобраћајне незгодне су ризик који постоји, али треба све да учинимо да их буде што мање.

Можда нас јутрошњи догађај, нешто пре девет сати, у Доњем Адровцу подсетио да опрез и пажња никада нису сувишни. У поменутом саобраћајном удесу, како смо незванично сазнали од једе присутне особе која је упозоравала надолазеће возаче, није било погинули али је било особе са тешким повредама, наводно преломом ноге.

Ми који смо свакодневно на путу, примећујемо све чудније и непромишљеније понашање учесника у саобраћају, од неукључивања показивача правца, неосматрања саобраћаја и безбедног кретања у њему, до извршавања намере возача и пешака без обзира колико је то безбедно и у складу са прописима. Тако је било и јутрос. Да ли под стресом или из неког другог разлога, возач једног возила је упорно инсистирао да прође преко коловоза где се догодила саобраћајна незгода.

Да у животу није увек све негативо, могли смо да се уверимо и јутрос. Док смо сеоским сокацима заобилазили главни пут, а стигли смо непосредно након незгоде, приметили смо на поновном укључивању на саобраћајницу, да је хитна помоћ већ била на лицу места, чак и пре полиције која је надолазила.

У оваквим ситуацијама видимо колико је значајан рад ових служби и зато је битно да се у њих улаже и стварају услови да оне могу најефикасније да одговоре на постављене задатке који нису једноставни и лаки.

2 коментара

  1. U redu je da ima mnogo vozača koji ne poštuju ograničenje brzine i ostala pravila u saobraćaju ali kod ove nezgode mislim da je imalo uticaja i blato koje putari iznose kopajući kanale i bankine,jer mislim da sad nije sezona za te putarske radove,trebalo bi nadležni da se zapitaju malo za to.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =