У Великом Дреновцу коло и оро уз народни спорт

Велики Дреновац сутра, у суботу, биће место где ће се младост, музика и спорт исказати у свом најбољем издању. Тада у част Дана општине, биће одржан Међународни дан спорта и вече фолклора. Све почиње у 17 часова свечаним дефилеом, а од 18 и 30 почињу спортска такмичења у неколико народних дисциплина. Спортисти ће одмерити своја умећа у пикаду, надвлачењу конопца, скоку у даљ и трци у џаку.

Од 20 сати у тамошњем Дому културе наступају фолклорне групе. Осим домаћина КУД „Видовданˮ, своје играчке кореографије приказаће културно уметничка друштва „Липеˮ из Липе у општини Смедерево, „Мозаикˮ из Ниша и „Севдахˮ из Скопља.

‒ Мештани Великог Дреновца и Грејача потрудиће се да буду прави домаћини и на један диван начин, а у оквиру обележавања Дана општине, организујемо манифестацију за памћење. Очекујемо да у самом програму учествује 110 такмичара и посету од преко 200 гледалаца – каже Драган Јовановић – Лера, председник МЗ Грејач.

Организатори ове манифестације су Месне заједнице Велики Дреновац и Грејач, као и КУД „Видовданˮ из Великог Дреновца. Улаз за концерт је слободан.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =