nsz

У току више позива за субвенције намењене запошљавању младих

Незапослене младе особе са средњом, вишом и високом стручном спремом, имају вишеструке могућности да започну своју радну каријеру. Крајем прошлог месеца, фебруара, Национална служба за запошљавање објавила је два конкурса која обухватају и Филијалу Ниш, а самим тим и Службу у Алексинцу.

Један позив је пакет мера у оквиру програма „Гаранција за младе” који се финансира из буџета Републике Србије, а други из ИПА 2020 програма. Заинтересовани ће моћи да конкуришу за мере попут стицања практичних знања, стручне праксе, приправништва, а ту су и мере субвенционисање зараде особама са инвалидитетом без радног искуства и доделе субвенције послодавцима за  упошљавање  младих који спадају у категорије теже запошљивих.

Сличан је јавни позив преко ИПА 2020 који омогућава младима и послодавцима да конкуришу за још неку меру које нема у позиву финансираном из републичког буџета. А то су: организовање спровођења јавних радова, субвенције за самозапошљавање и мере обуке на захтев послодавца.

Јавни позив за доделу субвенције за самозапошљавање незапослених лица којa су укључена у Програм Гаранција за младе ИПА 2020 је отворен до 29. марта, а остали јавни позиви до 31. децембра 2024. године. Пошто постоји више мера које подразумевају и различите субвенције најприкладније је да заинтересовани млади људи и послодавци посете сајт Националне службе за запошљавање и према својим интересовањима конкуришу на расписаним позивима који су за њих најинтересантнији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − sixteen =