У току је јавни увид у План радне зоне „Житковацˮ

План детаљне регулације радне зоне „Житковацˮ у Житковцу од недавно је на јавном увиду и право је време да заинтересовани појединци, удружења и колективи дају предлоге, примедбе и сугестије како би се он унапредио и заштитили интереси заинтересованих субјеката. Знајући наше навике када су у питању јавна излагања, обично је јавност незаинтересована, врло је битно да што већи број грађана узме учешће у јавном излагању, али и стручна јавност. Од накнадне памети мало има реалне користи.

Планом се уређује индустријска зона која обухвата површину од око 130 хектара, а планирано је осавремењивање и потпуно комунално опремање већ формираних зона. Посебно је планирано употпуњавање радне зоне Алексиначки Рудник и развој радне зоне Житковац површине око 160 хектара. Интересовање за овај простор постоји, што је већ потврђено започетим инвестицијама и израженим интересовањем инвеститора за даља улагања. У радним зонама ће се обезбеђивати простор за мала и средња предузећа. У оквиру ових постојећих радних зона планирају се значајна проширења комплекса за смештај компатибилних функција или изградњу додатних погона који би заокружили производне процесе постојећих компанија.

Предмет раног јавног увида јесу основна концептуална планска развојна решења, која се оријентационо односе на услове, могућности и ограничења грађења на појединачним катастарским или грађевинским парцелама.

Зона ће се простирати и са једне и са друге стране државног пута и обухватиће неколико катастарских општина. У том простору има земљишта како у државној, тако и у приватној својини. Осим грађевинских има и пољопривредних парцела. Јавни увид траје до 8. октобра.

Наручилац Плана је Општина Алексинац, а носилац израде Општинска управа – Одељење за привреду. Обрађивач овог документа је Јавно предузеће „Завод за урбанизам Нишˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − fifteen =