Ко су нови власници црног и браон појасева?

У пуној сали Факултета за физичку културу и спорт у Нишу одржано је полагање испита за ученичке појасеве и мајсторска звања у џудоу, на којем су своје вештине демонстрирали и представници Џудо клуба „Алексинац”.

Пред комисијом Џудо савеза Србије, коју су чинили проф. др Милован Братић, проф. Драган Спасић и проф. др Мирсад Нуркић, испит су успешно положила тројица џудиста из Алексинца.

Дугогодишњи чланови клуба, Лазар Стоиљковић (2008.) и Михајло Милојковић (2006.), обојица ученици Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”, показали су своје изванредно знање и вештине, па су стекли највише ученичко звање – предмајсторски 1. КЈУ браон појас.

Након тога, уследило је полагање испита за црни појас. Лазар Станковић (2005.), освајач више државних медаља и поносни носилац Вукове дипломе из основне и средње школе, сада студент прве године нишког Медицинског факултета, импресионирао је комисију својим вештинама. За своје изузетно умеће, стекао је звање мајстора џудоа – црни појас 1. ДАН.

− Веома сам поносна на своје такмичаре и њихове досадашње резултате, као и на вештине које су демонстрирали пред комисијом. Од срца им честитам и желим да наставе да напредују у џудоу, који као олимпијски спорт, добија све више присталица. Ово је свакако велики успех и за наш клуб − каже Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”, која је, иначе, мајстор џудоа и има црни појас 2. ДАН.

Фотографије: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − four =