У суботу: „Рударски танго” и поезија Радомана Кањевца

У Галерији 2 Центра за културу и уметност у Алексинцу, сутра од 19 часова, биће уприличена промоција књиге „Рударски танго”, чија прошлонедељна промоција је била одложена због кише.

Учешће у промоцији ове књиге узеће аутор Славомир Васић, мајстор фотографије Хаџи Миодраг Миладиновић и глумац Милош Паовић, као и песник Радоман Кањевац.

 

„Сви смо ми из рударске средине и имали смо прилику да осетимо живот рудара, а ја сам негде дубоко у себи имао жељу и потребу да, после свих тих несрећа и ломова, напишем једну сагу о рударском животу” − истакао је аутор.

Иначе ова књига је угледала светлост дана давне 1998. године у издању нишке „Градине”, да би ове године добила измењено и допуњено издање са богатим илустрацијама и фотографијама Хаџи Миодрага Миладиновића и дизајном Марка Миладиновића, које је објавио Центар за културу и уметност Алексинац.

Након промоције књиге „Рударски танго” уследиће и књижевно-поетско вече Радомана Кањевца, српског песника из Сјенице. Вече поезије под називом „Грешне мисли на светим местима” представиће овдашњој публици нове и необјављене песме овог песника.

Радоман Кањевац рођен је 17. маја 1960. године у месту Ступ у општини Сјеница. Српски је песник и некадашњи уредник Студентског радио програма Индекс 202, програма Радио Београда и главни и одговорни уредник телевизијског ОК канала, претече каснијег Трећег канала Радио телевизије Србије. Широј рокерској популацији Кањевац је познат и као писац стихова за музику групе Галија. Написао је неколико књига, међу којима и Речи за певање (1995.), Као рука низ врат контрабаса (1999.), Мислим да не знаш са ким имаш посла, мала (2000.) Путујем (2007.), Човек у сенци (2010.) и друге.

Почетак програма заказан је за 20 часова.


У току је и Културно лето

Као што смо раније најавили у току је програм Културног лета, а вечерас на платоу испред Библиотеке наћи ће се Монодрама “Пупин – историја великана”, којом ће се овдашњој публици представити Фуад Табучић у улози Пупина.

Тамбурашки оркестар „Моравска тамбура”, који долазе из Сараораца код Смедерева, одржаће свој концерт у суботу, 12. августа, од 20 сати.

У недељу, 13. августа, најмлађа публика имаће прилике да се поново дружи са књижевним ликом Алисом, само овога пута у извођењу „Monicart продукције” из Београда. У питању је комад под називом „Алиса у земљи чуда”.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 9 =