У Школи шаха преко 50 полазника, четвртком турнири

Поред својих редовних активности, Шаховски клуб Лав почео је недавно да сваког четвртка организује турнире у шаху за сениоре и кадете.

– Кадетски турнир подразумева тренинг али и припремање за редовна такмичења и окупља велики број такмичара из различитих група наше Школе шаха – каже председник клуба Ненад Ранђеловић. – Сениорски турнир смо почели да организујемо од овог месеца и до сада смо успели да окупимо такмичаре из Ниша, Зајечара, Књажевца, Петровца на Млави и других градова, а недавно је био и један такмичар из Турске – истиче наш саговорик и изражава наду да ће у наредном периоду бити још више такмичара.

Једна од најзначајних активности клуба је свакако организовање Школе шаха која тренутно ради на три локације: у Библиотеци „Вук Караџић” и Основној школи „Вожд Карађорђе” у Алексинцу и у Основној школи „Вук Караџић” у Житковцу. Школа је окупила преко 50 полазника и то предшколског узраста од четири до шест година и у узрастима од првог до осмог разреда.


Прво лига, па турнир

По речима Ранђеловића, чланови Шаховског клуба „Лав” такмичиће ће у Кадетској лиги која ће се одржати у Нишу 30. априла и 1. и 2. маја.

А само неколико дана касније пред клубом је нови изазов – организовање првог Међународног кадетског турнира „Лав 2023” од 5. до 7. маја.


Фотографије: ШК „Лав”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 3 =