Једна од најуспешнијих година, за Дан школе запажен програм

У Основној школи „Вук Караџићˮ у Житковцу данас је било свечано, јер је ова установа обележила свој дан. Житковачка основна школа у матичном и пет истурених одељења образује око 650 ђака и са поносом истиче постигнуте резултате својих ученика у протеклих годину дана. Да је то био успешан период рада потврдио нам је и директор Милан Динић.

− Пет година сам директор, 17 година радим у овој школи, ја не памтим да смо имали већи број ученика који су се пласирали, што на окружни што на републички ниво такмичења. По некој мојој бројци коју сам ја гледао, отприлике преко 50 ученика је награђенo. То су ученици који су имали некe успехе, прва три места на општинском, пласман на окружном или још више пласман на републички ниво. Тако да је дефинитивно, од када сам ја директор, ово најуспешнија такмичарскa година, а мислим да је у задњих неких 15-20 година, ове године највећи број награђених ученика − истиче директор Динић.

Поводом дана установе ученици и наставници Основне школе „Вук Караџић” у Житковцу су приредили пригодан културно-уметнички програм који је изазвао пажњу публике која је напунила тамошњи дом културе. Било је рецитаторских тачака, драмских приказа, а деца из ромске популације извела су традиционалну игру своје заједнице. И док су се тачке, у сат времена смењивале чланови школског хора, до четвртог разреда, су стојички били на бини и извели више музичких тачака које су доминирале. Диригентска и педагошка палица била је у руци учитеља Мише Поповића, који је заједно са наставницом српског језика и књижевности Бранком Виденовићм и наставником музичког Миланом Петковићем учествовао у припреми данашње приредбе.

− За мање од годину дана, колико постојимо, хор само ниже успехе. Репертоар нам је различит. Шта деци легне, шта им се свиђа, то углавном певамо. Ја сам на факлтету певао у хору и мислим да су ми моје диригентице пренеле ту љубав према хорској музици. Најважније је децу не преоптеретити, не претеривати у строгоћи – каже учитељ Поповић уз напомену да им за сада иде добро, што је очекивано када се воли посао који се ради и та љубав пренесе на ђаке.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × three =