У Ражњу: Стојковићу још један мандат, нови председник Скупштине

Добрица Стојковић је нови стари председник општине Ражањ. За његов реизбор, на данашњој конститутивној седници СО Ражањ, од 27 одборника гласало је њих 22 двоје. Владајућој већини, коју чине представници народа са изборних листи СНС и СПС, у гласању су се придружили и два одборника Групе грађана „Велибор Бркић Веља – Да село опстане и младост остане“. Скупштина је за његовог заменикка изабрала Сашу Милосављевића, предузетника из Скорице. Милосављевић је и до сада обављао ову функцију.

Добрица Стојковић, актуелни председник општине Ражањ

На седници изабрана је и општинска влада, односно Општинско веће општине Ражањ од седам чланова. У овом телу осим председника Стојковића и његовог заменика нашли су се и Слободанка Јоцић, дипломирани економиста из Ражња, Ружица Ђукић Јанковић, дипломирани инж. ратарства  и Саша Ћирић , сви из редова СНС. Остала два члана чине Јелена Радокановић, економиста из Ражња, представница СПС и Верислав Велисављевић, електротехничар из Новог Брачина, као нестраначка личност.

Новоконституисани општински парламент броји 27 одборника од којих 18 припадају листи „Александар Вучић – Ражањ не сме да стане“, пет мандата је освојила ГГ „Велибор Бркић  Веља – Да село опстане и младост остане“ , док ГГ „За спас општине Ражањ“ има три одборника. У скупштинским клупама Изборна листа „Ивица Дачић – Премијер Србије“  имаће једног представника.

За председника Скупштине општине Ражањ изабран је Милан Василић из Претрковца са победничке листе СНС, а његов заменик биће досадашњи први човек општинске скупштине Томислав Матић из Витошевца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 1 =