Корманке добијају општинске просторије за предузетништво

Чланице Етно удружења „Корман” осим што чувају традицију свог краја и ону кулинарску, покушавају да буду покретачи друштвеног развоја своје средине. Њихова активност је препозната не само од донатора, већ и од локалне самоуправе и део су Пројекта „Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији” који финансира Министарство спољних послова Републике Словеније, а реализују Каритас Београдске надбискупије и Каритас Словеније за чланице удружења жена у општинама Алексинац, Пирот, Власотинце и Бабушница.

Општина Алексинац је као свој део учешћа бесплатно уступила просторије на коришћење овом удружењу. Ради се о 33,28 метара квадратних који су део објекта Дома културе у Корману, а за радове на уређењу, Општина Алексинац, како је објављено на њеном званичном сајту,  је издвојила нешто више од милион и 356 хиљада динара са ПДВ-ом. Данас је и званично потписан уговор између представника општине предсеника Далибора Радичевића и председнице Удружења Радице Бабић.

 

Како нам је казала председница Бабић, у овим просторијама производиће се зимница на традиционални начин коју су они презентовали не само на локалним смотрама него и приликом студијских посета Словенији, које су на неки начин биле и тест за ове прозводе. Корманска зимница је на свим овим скуповима имала купце и заинтересоване потрошаче.

У наредном периоду се очекује и званична примопредаја просторија, након њиховог чишћење после завршеног реновирања.

Извор фотографија: Званична Фејсбук страница Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =