У Ражњу: Расте број оболелих, али без хоспитализације

Епидемијска ситуација на подручју општине Ражањ, као и у целој Србији, је нешто неповољнија у односу на претходни период. По речима директора Дома здарвља „Др Милорад Михајловићˮ у Ражњу Ненада Станковића, кога смо затекли за једним од штандова јучерашње акције „Базар здравља за вакцинацију против Ковида 19ˮ, повећава се број оболелих од ове болести.

‒ Тренутно је на територији наше општине преко 100 оболелих од ковида-19. Међутим, ради се о оболелима који немају неку тежу клиничку слику. Углавном су то људи са лакшим симптомима који не захтевају даљу хоспитализацију, тако да се углавном заврши на терапијама које прописује лекар у ковид амбуланти и након оздрављења све то буде онако како се очекује и како треба ‒ каже нам наш саговорник.

Што се тиче потребних вакцина, Станковић каже да ражањски Дом здравља располаже са свим вакцинама које су тренутно доступне и у другим здравственим установама на нивоу Републике Србије. Први човек ове установе каже да је интересовање за вакцинацију, нарочито оних који нису примили ни једну заштиту слабо, док за четврту дозу расте.

‒ Вакцинација је задњих неколико месеци што се тиче прве дозе застала као и свуда, тако да ту немамо неко повећање. До сада је око 34,5 одсто од укупног броја становника наше општине вакцинисано првом дозом. Са порастом броја оболелих имамо интересовање за четвртом дозом вакцине ‒ објашњава Станковић уз напомену да су неки резултати када је у питању вакцинација мало бољи у односу на неки претходни период, јер расте проценат вакцинисаних четвртом дозом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 4 =