U podjastrebačkim selima više kiše i snega

Kako su meteorolozi najavili, kiša na području opštine Aleksinac prešla je u sneg, pa se u našem kraju zabeleo prvi februarski beli pokrivač. Merenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda ukazuju da je u protekla 24 sata najviše padavina bilo u podjastrebačkom delu opštine Aleksinac, pa je u selu Porodin evidentirano 29 litara kiše i 28 centimetara snega. Nešto niže i severnije u Gredetinu bilo je nešto manje padavina, 20 litara kiše i 18 centimetara belog pokrivača. Da su padavine došle iz zapadnog dela Srbije pokazuju i merenja u podplaninskim selima na suprotnom kraju naše opštine. U Rsovcu je zabeleženo 17,5 litara kiše i 14 centimetara snega, a ispod Bukovika u Mozgovu 13,2 litara vode i 12 centimetara belog pokrivača.

U samom Aleksincu nema mernog mesta, ali u najbližoj Glogovici u protekla 24 sata kada su u pitanju padavine izmereno je 13,3 litara kiše i 5 centimetara snega. Ovi rezultati su objavljeni jutros oko 9 sati, a trenutno na području opštine pretežno pada sneg slabog intenziteta.

Kakva je trenutna zimska idila u našoj opštini možete videti na fotografijama koje smo zabeležili u Gredetinu i Donjoj Peščanici, kao i na putu između Žitkovca i Aleksinca, kao i u samom Aleksincu.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

4 + fourteen =