У подјастребачким селима више кише и снега

Како су метеоролози најавили, киша на подручју општине Алексинац прешла је у снег, па се у нашем крају забелео први фебруарски бели покривач. Мерења Републичког хидрометеоролошког завода указују да је у протекла 24 сата највише падавина било у подјастребачком делу општине Алексинац, па је у селу Породин евидентирано 29 литара кише и 28 центиметара снега. Нешто ниже и северније у Гредетину било је нешто мање падавина, 20 литара кише и 18 центиметара белог покривача. Да су падавине дошле из западног дела Србије показују и мерења у подпланинским селима на супротном крају наше општине. У Рсовцу је забележено 17,5 литара кише и 14 центиметара снега, а испод Буковика у Мозгову 13,2 литара воде и 12 центиметара белог покривача.

У самом Алексинцу нема мерног места, али у најближој Глоговици у протекла 24 сата када су у питању падавине измерено је 13,3 литара кише и 5 центиметара снега. Ови резултати су објављени јутрос око 9 сати, а тренутно на подручју општине претежно пада снег слабог интензитета.

Каква је тренутна зимска идила у нашој општини можете видети на фотографијама које смо забележили у Гредетину и Доњој Пешчаници, као и на путу између Житковца и Алексинца, као и у самом Алексинцу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =