У петак „Матија свира Арсена”

Овог петка Центар за културу и уметност Алексинац биће домаћин концерта Матије Дедића. Матија Дедић је успешни пијаниста и композитор, и син југословенских и хрватских певача Арсена Дедића и Габи Новак.

Он ће на клавиру, у свом аранжману, извести неке од најпознатијих и најлепших песама Арсена Дедића. Публика у Алексинцу биће у прилици да чује насловне теме „Глембајевих” и „У регистратури” преко класика „Све што знаш о мени”, „Кућа поред мора” и „Moderato cantabile” до песама „Разговор с конобаром” и „Не плачи”, као и многих других Арсенових песама.


Матија Дедић је рођен 2. марта 1973. године у Загребу, где је завршио Средњу музичку школу „Ватрослав Лисински”. Рођен у породици музичара, почео је музиком да се бави веома радно. Са пет година почео је да свира класичну музику на клавиру. Слушао је скоро све музичке стилове и убрзо открио џез који му је дао прилику за креативнији и лични поглед на музику. По завшетку средње музичке школе одлази у Грац где уписује џез академију. У Загреб се враћа 1997. године и убрзо постиже велики углед на хрватској музичкој сцени.


Почетак концерта заказан је за 20 часова. Цена карте износи 500 динара, и оне се већ налазе у продаји.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + nine =