Смиловачки КУД наступио у Бечу

Културно-уметничко друштво „Видовдански вез” из Смиловца убудуће ће у својој биографији бележити још један међународни наступ, јер је ансамбл овог КУД-а током минулог викенда наступио на „Осмомартовском концерту” у Бечу који је одржан у организацији Српског културног центра „Стеван Мокрањац”.

На концерту је КУД „Видовдански вез” из Смиловца извео изузетан наступ, истински достојан наше традиције, па је тамошња публика могла да ужива у играма из Шумадије и игри „Биначка Морава”.

Гостовање КУД-а „Видовдански вез” из Смиловца подржала је Туристичка организација Општине Ражањ, па је њихов ансамбл имао прилику и да се представи аустријској публици, дели бину са најпознатијим Европским ансамблом, покаже своје умеће у фолклору и представи Ражањ у најбољем светлу.

Поред Смиловчана на „Осмомартовском концерту” у Бечу наступили су и КУД-ови „Завичај” из Клагенфурта, „Јован Јовановић Змај” из Соленауа и  „Др Раша Лазаревић” из Живица крај Пожаревца.

Иначе, организатор концерта СКЦ „Стеван Мокрањац” је највеће фолклорно друштво у дијаспори и једино у Европи које је четири пута у последњих пет година носилац титуле апсолутног првака у Европи. Са 25 година континуираног рада, доприноси очувању националног идентитета и неговању културне баштине српског народа.

Извор фотографија: Фејсбук страница Туристичке организације општине Ражањ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =