У Палати Србије и алексиначки лекари

У Палати Србије крајем прошле седмице уприличена је свечаност за још 530 младих лекара у Србији који су добили запошљење. Међу њима је било 16 лекара који су ангажовани за рад у Општој болници Алексинац. То су медицинари чији je просек оцена изнад 8,5. Тој свечаности, осим премијерке Владе Републике Србије Ане Брнабић и министра здравља Златибора Лончара присуствовали су директори здравствених установа. Алексиначку болницу представљао је директор др Горан Видић.

Број лекара у овој алексиначкој здравственој установи увећан је за 16 младих и перспективних професионалаца. Да је то значајно кадровско појачање за наш медиј је потврдио и први човек Опште болнице.

‒ Могу рећи, према ономе што можемо сазнати из њихове биографије, пре свега висока просечна оцена завршетка студија, да се ради о веома квалитетним особама и лекарима. Петоро њих имају већ започете волонтерске специјализације, па можемо очекивати да ће два лекара за неколико месеци доћи као готови специјализанти ‒ каже др Видић.

Алексинац има 64 лекара, а са ових 16 биће њих 80. Од сада упошљених лекара њих 11 је на специјализацији и то 3 интернисте, по два хирурга, гинеколога и педијатра. По један из урологије и психијатрије. Обнављањем кадрова и свега оног што се чини на побољшању опреме наговештава и боље услуге за пацијенте.

У суботу, у Палати Србије, млади доктори који ће радити у Општој болници Алексинац са директором др Видићем су се заједно фотографисали. Можда ће ова фотографија бити документ о догађају када су почели бољи дани за алексиначко здравство. Остаје да се у наредним годинама, како је најављено да буде реновирана болница, та очекивања и остваре.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 17 =