У Општу болницу Алексинац стижу нови лекари, али и специјалисти

Број лекара у алексиначкој Општој болници од следећег месеца биће увећан за младе докторе који су студије завршили са високим оценама. Они ће бити примљени у оквиру државне акције, односно Владе Републике Србије, запошљавања хиљаду лекара.

Према речима директора др Горана Видића, од првог марта у овдашњој болници биће запослено 16 лекара који су се јавили на конкурсу Министарства и изразили жељу да раде у Алексинцу. Двоје од њих су и наши суграђани.  Посебно је вредно што је њих петоро већ на специјалистичким студијама након обављеног волонтирања.

Овим запошљавањем кадровски би се значајно побољшала структура запослених у Општој болници, јер се ради о младим и перспективним образованим особама. Болници је од 347 примљених лекара у овом кругу на нивоу државе припало 16 медицинара.

‒ Могу рећи, према ономе што можемо сазнати из њихове биографије, пре свега висока просечна оцена завршетка студије, да се ради о веома квалитетним особама и лекарима. Петоро њих имају већ започете волонтерске специјализације, па можемо очекивати да ће два лекара за неколико месеци доћи као готови специјализанти – каже др Видић, уз појашњење да се ради о специјалистима интерне медицине и дерматологије.

Први човек ове алексиначке установе каже да међу младим лекарима, будућим радницима Опште болнице, су и они који су на специјалистичким студијама из радиологије, гинекологије и хирургије.

‒ Биће то велико појачање за болницу Алексинац. Очекујемо да ће свих 16 лекара бити придодати на кадровски план који постоји. Алексинац у њему има 64 лекара, а са ових 16 биће 80 лекара. Ми ћемо онда моћи да рачунамо да ћемо подићи квалитет услуга ‒ каже наш саговорник, истичући још једном квалитет особа које требају бити запослене.

Треба рећи и ову чињеницу која иде у прилог очекивању да ће пацијенти из општина које покрива алексиначка болница имати боље услуге, да је тренутно од сада упошљених лекара њих 11 на специјализацији и то 3 интернисте, по два хирурга, гинеколога и педијатра. По један из урологије и  психијатрије.

Директор др Видић очекује да се побољшају кадровске прилике у овој установи и када су у питању медицинари  са средњом стручном спремом, као и немедицинско особље. Он каже да су се обратили Министарству здравља и очекује да ће се и ту повећати број запослених, јер је присутан хронични недостатак поменутих кадрова. Упошљавање лекара за неки дан и уз очекивање да ће се то десити и са медицинским сестрама и осталим занимањима су наговештаји бољих дана за алексиначко здравство, а пре свега за пацијенте из општина Алексинац, Сокобања и Ражањ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + seventeen =