U Opštoj bolnici od jeseni novi uređaji

Ranije najave o nabavci neophodne opreme za Opštu bolnicu u Aleksincu, su u prošloj sedmici dobile i zvaničnu potvrdu u vidu dopisa resornog ministarstva. Odobrena su sredstva za kupovinu novog rendgen aparata i tri ultrazvučna aparata. U izjavi za naš portal dr Goran Vidić, direktor ove aleksinačke zdravstvene ustanove, kaže da će dva ultrazvučna aparata biti nabavljena preko Ministarstva zdravlja i ona su namenjena službi radiologije i službi urologije. Aparat koji će biti nabavljen zahvaljujući Ministarstvu pravde preko načela oportuniteta namenjen je službi interne medicine i on je sa kardiološkom sondom.

Po rečima dr Vidića ovakav aparat je nedostajao bolnici. Kada je u pitanju rendgen aparat ova ustanova ima stari aparat, pa je kupovina novog dobrodošla.

− Mi imamo aparat, ali je veoma star amortizovan i u naredna dva do tri meseca nabavićemo nov. Potrebno je vreme da se to realizuje. Međutim, to je izvesno i to stiže, tu nema nikakvih problema – kategoričan je dr Vidić, uz napomenu da je potrebno urediti i odgovarajući prostor što nije jednostavno i jeftino.

To nije sve što će od jeseni od opreme biti novina.

(fotografija iz arhive)

− Što se tiče opreme dobili smo i aparat koji je korišćen, ali je ispravan, skener kompjuterizovana tomografija od bolnice Kruševac i aparat se nalazi u bolnici Aleksinac, međutim potrebno je vreme da se pripremi prostor. Da ne bude nerealno očekujem da će na jesen krenuti taj aparat, dotle ćemo mi izvršiti edukaciju radnika za rad na skeneru – objašnjava prvi čovek aleksinačke Opšte bolnice.

Ovaj aparat, kako nam je objasnio naš sagovornik, iako je korišćen u dobrom je stanju. Na njemu će se raditi osnovna dijagnostika. Dr Vidić još i kaže da je siguran da će u narednih godinu, dve možda i tri bolnica dobiti nov skener.

− Ove godine nismo bili u planu za skener. Mi smo odlučili da tražimo opremu koja nam mnogo nedostaje, koja je izraubovana dosta, to je rendgen aparat i tri ultrazvuka. Nikada nismo dobili tolika sredstva, ona su namenska za ovo što sam rekao i izuzetno sam zadovoljan time − objasnio je direktor Vidić zašto je siguran da će na red doći i nov skener.

Kako smo nezvanično saznali prostor za ove namene biće u prizemlju bolnice i najverovatnije u delu koji sada koristi laboratorija.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 − 8 =