У Општој болници од јесени нови уређаји

Раније најаве о набавци неопходне опреме за Општу болницу у Алексинцу, су у прошлој седмици добиле и званичну потврду у виду дописа ресорног министарства. Одобрена су средства за куповину новог рендген апарата и три ултразвучна апарата. У изјави за наш портал др Горан Видић, директор ове алексиначке здравствене установе, каже да ће два ултразвучна апарата бити набављена преко Министарства здравља и она су намењена служби радиологије и служби урологије. Апарат који ће бити набављен захваљујући Министарству правде преко начела опортунитета намењен је служби интерне медицине и он је са кардиолошком сондом.

По речима др Видића овакав апарат је недостајао болници. Када је у питању рендген апарат ова установа има стари апарат, па је куповина новог добродошла.

− Ми имамо апарат, али је веома стар амортизован и у наредна два до три месеца набавићемо нов. Потребно је време да се то реализује. Међутим, то је извесно и то стиже, ту нема никаквих проблема – категоричан је др Видић, уз напомену да је потребно уредити и одговарајући простор што није једноставно и јефтино.

То није све што ће од јесени од опреме бити новина.

(фотографија из архиве)

− Што се тиче опреме добили смо и апарат који је коришћен, али је исправан, скенер компјутеризована томографија од болнице Крушевац и апарат се налази у болници Алексинац, међутим потребно је време да се припреми простор. Да не буде нереално очекујем да ће на јесен кренути тај апарат, дотле ћемо ми извршити едукацију радника за рад на скенеру – објашњава први човек алексиначке Опште болнице.

Овај апарат, како нам је објаснио наш саговорник, иако је коришћен у добром је стању. На њему ће се радити основна дијагностика. Др Видић још и каже да је сигуран да ће у наредних годину, две можда и три болница добити нов скенер.

− Ове године нисмо били у плану за скенер. Ми смо одлучили да тражимо опрему која нам много недостаје, која је израубована доста, то је рендген апарат и три ултразвука. Никада нисмо добили толика средства, она су наменска за ово што сам рекао и изузетно сам задовољан тиме − објаснио је директор Видић зашто је сигуран да ће на ред доћи и нов скенер.

Како смо незванично сазнали простор за ове намене биће у приземљу болнице и највероватније у делу који сада користи лабораторија.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × one =