У Општој болници, недељом, нови превентивни прегледи, овог пута и за децу

Општа болница у Алексинцу и следећег викенда организује бесплатне превентивне прегледе за грађане без обзира да ли су здравствени осигураници или нису. У недељу, 26. маја, биће обављени превентивни прегледи у овој установи без заказивања и без упута у периоду од 8 до 17 часова.

У Саопштењу достављеном медијима у алексиначкој Општој болници овог пута заинтересовани ће моћи да провере своје здравље у више области. За најмлађе, односно за предшколску и школску децу до 18 година, у циљу раног утврђивања деформитета тела, биће организовани прегледи специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и специјалиста педијатрије, у просторијама Одељења физикалне медицине и рехабилитације. Родитељи који доведу децу треба само да се јаве на шалтеру овог одељења ради евиденције.

За заинтересоване грађане организовани су и прегледи пулмолога, у циљу утврђивања болести плућа. Прегледе ће обављати специјалиста пнеумофтизиологије и специјалиста интерне медицине у просторијама амбуланти Одељења интерне медицине, а евиденција је на централном шалтеру.

И овог пута биће организовано мерење крвног притиска у просторијама амбуланти Одељења интерне медицине, а евиденција је на централном шалтеру. И четврта могућност ове недеље су општи прегледи крви (ККС) са хормонима штитне жлезде (Т3, Т4, ТСХ) и ПСА. Евиденција је на централном шалтеру, а узорковање у Служби лабораторијске дијагностике.

Из Опште болнице су још једном позвали грађане да провере своје здравље уз напомену да је превенција најбољи и најефикаснији вид очувања човековог здравља, уз напомену да превенција и рано откривање болести у преко 90 одсто случајева доводе до излечења или увођења болести у стање побољшања.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + three =