Није живот једна бара, упамтите, изглед вара

Представа Народног позоришта Пирот „Ружно паче” одушевила је синоћ младу алексиначку публику током четврте вечери седмог Фестивала позоришта за децу.

Добро познат текст Ханса Кристијана Андерсена драматизовао је Ивор Мартинић, режирао Давид Алић, а улогу ружног пачета маестрално је одиграо Александар Радуловић, што је и препознао жири, па му је доделио награду за глумца вечери. Поред њега, ништа лошији нису били ни Данијела Ивановић, Александра Стојановић, Милица Филић, Даница Митић, Милан Наков, Александар Алексић и Зоран Живковић.

Оно што је публици синоћ било невероватно је то како су бајке Ханса Андерсена, писане пре неких двесто година, данас тако актуелне. Прича о различитости, о дискриминацији, о спутавању талената, о завидности, о томе да нам људи не дозвољавају да будемо оно што осећамо да јесмо. Да будемо своји.

Вечерас, пете такмичарске вечери, на програму је представа „Храбра кројачица” Крушевачког позоришта. По тексту Јелене Палигорић Синкевић представу је режирао Марко Торлаковић, а представа је намењена за публику старију од шест година.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 2 =