У општини Ражањ почела вакцинација без заказивања

Грађани заинтересовани за вакцинацију против КОВИД 19 са подручја општине Ражањ су данас могли да се на пункту у Дому здравља вакцинишу без заказивања преко еУправе. Овакав вид вакцинације биће организован и наредних дана, а из ражањског Дома здравља су позвани сви грађани који се нису вакцинисали да закажу вакцинацију преко телефона вакцинационог пулта за COVID-19 вакцинацију 064/85 35 479 и телефона општинског пулта 037/3841-174 где је контакт особа Марија Вујчић.

У достављеном обавештењу стоји да приликом телефонирања треба пружити информацију о месту становања, матичном броју и броју телефона за позивање на вакцинацију. Која је вакцина на располагању, заинтересовани ће бити обавештени приликом пријављивања.

Како смо сазнали, овакав начин заказивања омугућиће да заинтересовани не бораве у непотребним редовима, али биће вакцинисани и они који дођу без претходног јављања путем објављених телефона. Радно време пункта је од 8 до 14 часова. Како смо сазнали данас је на располагању била кинеска вакцина.

У општини Ражањ која према неким проценама тренутно има преко 8 хиљада становника, вакцинисано је првом дозом 940 особа, а ревакцинисано је 767. Највећи број њих је вакцинисан кинеским синофармом 791, затим америчком вакцином 58 особа, са руским „спутником” вакцинисано је 49 грађана и њих 42 је примило АстраЗенека цепиво.

Један коментар

  1. Ovo je Covid ambulanta, a fotografija je od zimus kada je bilo blato i sneg. Sada je trava i cvece ispred ambulante. Trebali ste da objavite fotografiju vakcinalnog punkta.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + thirteen =