У општини Алексинац: У појединим местима и рекордне падавине

За разлику од оних у понедељак, јучерашње падавине су биле вишеструко обилније. На појединим мерним местима оставиле су три пута веће податке од оних измерених јуче ујутру. Сви подаци су два до три пута већи, осим на мерном месту у Мозгову.

Према јутрошњим подацима на сајту Републичког хидрометеоролошког завода у Мозгову је јуче пало само два литра више него у понедељак, па је јутрос у седам сати измерено 24,4 литра кише по метру квадратном. У осталим деловима општине падавине су биле знатно обилније, па су тако у подјастребачком и централном делу општине забележени три пута већи подаци. Највише падавина је било у Врћеновици где је измерено 62 литара, док су приближне количине кише биле у Породину и Глоговици, по око 52 литра. Најмања цифра је била и овог пута у Рсовцу где је измерено скоро 22 литара кише по квадрату, али то је дупло више него што је било забележено јуче.

Ове обилне падавине јесу знатно утицале на водостај Јужне Мораве, али према подацима са мерног места у Алексинцу, нема бојазни од изливања на територији наше општине. Иако се ниво Мораве у последњих 24 часа подигао за скоро метар и по, до редовне одбране од поплава има још два метра.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 7 =