У ново првенство са старим амбицијама?

Првенство рукометаша у Б групи Прве лиге – Исток стартоваће 18, односно 19. септембра. У првом колу рукометаши РК Алексинац угостиће реактивирану екипу Прогреса из Сврљига.

Предвођени тренером  Владаном Стошићем, алексиначки рукометаши су почели припреме за ново првенство претпоследњег дана августа. Окупили су се на Градском стадиону у Алексинцу, где су тренирали четири дана, а од синоћ тренирају у Хали спортова. Како је речено на првом састанку, и у новом првенству, иако су значајно ослабљени, рукометаши имају старе амбиције – освајање првог места и пласман у виши ранг.

‒ Моје су амбиције увек прво место, међутим остали смо без шесторице стандардних првотимаца. Биће врло тешко, али покушаћемо ‒ каже тренер Владан Стошић.

Током летње паузе клуб је напустило неколико играча: Немања Ђорђевић је отишао у Сједињене Америчке Државе, голман Марко Милосаљевић се преселио у Немачку, Никола Стојановићје постао члан Јастрепца из Блаца, Владан Станојевић је отишао у Шамот из Аранђеловца, капитен Огњен Тривунац иде на студије у Нови Сад, док ће Никола Јовановић паузирати први део првенства. У клуб се из Врања вратио Милош Нисић, некадашњи играч Вуко Рогановић решио је да се поново активира, а од новајлија у екипу су дошли Иван Пекас, досадашњи члан Нишаве из Ниша, и Марко Златановић који је бранио боје Радана из Лебана.

Иначе, у Б групи Прве лиге – Исток ове године такмичиће се укупно 10 тимова. Поред Алексинца и Сврљига, ту су још и БСК Хеба из Бујановца, Младост из Врања, Дубочица 54 из Лесковца, Житорађа, Пирот, Нишка Бања, Ариф Књаз 1957 из Књажевца и Бољевац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 18 =