У новембру нема већих промена

Према саопштењу о кретању на тржишту рада у Националној служби запошљавања Алексинац, у месецу новембру ове године регистровано је 4.753 лица на евиденцији, од тога нешто више од половине су жене, 2.446.

Према статистици, у односу на исти период, новембар 2021, број лица на евиденцији се смањио за 608 лица. У односу на претходни месец, октобар 2022. године, број лица на евиденцији се повећао за 9.

Највеће учешће у регистрованој незапослености, према трајању незапослености, и даље имају лица која на посао чекају до једне године, њих 1.632 и они чине више од трећине укупно регистрованих на евиденцији, док, посматрано према годинама старости, највеће учешће у регистрованој незапослености, имају лица од 55 до 59 година, њих 704 или 13,4 одсто.

Када је реч о структури лица према стручној спреми, на евиденцији је још увек највећи број пријављених са првим степеном и они чине трећину. Са четвртим степеном је нешто више од четвртине укупног броја евидентираних, док је са трећим степеном стручне спреме око 22 одсто лица на евиденцији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =