У недељу се бира нова општинска власт, грађани гласају на 88 места

У недељу, другог јуна, у 67 градова и општина, као и у 23 градске општине у Србији се одржавају локални избори. Међу тим општинама је Алексинац, у којој ће се одржати избори за одборнике Скупштине општине Алексинац. Нешто мање од 40.000 грађана наше општине са правом гласа моћи ће своје гласачко право да искористе на 88 изборних места, од којих су 18 у самом граду.

Бирачи ће моћи да дају свој глас једној од четири листе које учествују у изборној трци за одборнички мандат у локалном парламенту. Одборничка већина у Скупштини општине Алексинац бираће органе власти, а међу њима и самог председника општине.

На гласачком листу под бројем 1 је Изборна листа „Александар Вучић – Алексинац сутра”, на којој је први Далибор Радичевић, под бројем 2 је Изборна листа Група грађана „Буђење”, прва на овој листи је Лела Стевановић, под бројем 3 је Изборна листа „Промене одмах за општину Алексинац – Иван Димић, Бобан Ранђеловић” и под бројем 4 је Изборна листа „Др Драган Бранковић – Поштење је најбоља политика”.

Грађани треба на бирачко место где су уписани да дођу са важећом личном картом или неким другим службеним документом, попут пасоша. Важно је да документ има фотографију и ЈМБГ, чиме се доказује идентитет. Ако је на кућне адресе већине грађана са правом гласа стигао и позив за гласање на изборима, није неопходно имати га код себе приликом доласка на бирачко место.

Ако лице позив није понело, чланови бирачког одбора бирача на основу документа који је понео за идентификацију проналазе у бирачком списку.

Бирач који не може да дође до бирачког места, најчешће болесне и непокретне особе, о томе да желе да гласају обавештавају бирачки одбор најкасније до 11 сати на дан гласања.

Бирачка места биће отворена у недељу од 7 до 20 часова. По закону Општинска изборна комисија коначне резултате би требало да саопшти 72 сата након затварања бирачких места.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + two =