Данас се бира нова општинска власт, излазност до поднева 12 посто

Данас, 2. јуна, на територији општине Алексинац одржавају се локални избори. Јутрос, у 7 часова отворена су сва 88 изборна места, од којих су 18 у самом граду, и до 20 часова свој глас за одборнике Скупштине општине Алексинац може дати нешто мање од 40.000 грађана наше општине са правом гласа.

Према званичним подацима, током преподнева, просечна излазност је 12 процената, а следећи просек излазности биће урађен после 14 часова.

Иначе, бирачи данас могу да дају свој глас једној од четири листе које учествују у изборној трци за одборнички мандат у локалном парламенту. Одборничка већина у Скупштини општине Алексинац бираће органе власти, а међу њима и самог председника општине.
На гласачком листу под бројем 1 је Изборна листа „Александар Вучић – Алексинац сутра”, на којој је први Далибор Радичевић, под бројем 2 је Изборна листа Група грађана „Буђење”, прва на овој листи је Лела Стевановић, под бројем 3 је Изборна листа „Промене одмах за општину Алексинац – Иван Димић, Бобан Ранђеловић” и под бројем 4 је Изборна листа „Др Драган Бранковић – Поштење је најбоља политика”.

По закону Општинска изборна комисија коначне резултате би требало да саопшти 72 сата након затварања бирачких места.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + six =