Izbori

У недељу избори за савете месних заједница

У недељу, 30. јуна, одржаће се избори за савете месних заједница у 12 алексиначких насеља. На изборна места изаћи ће становници Алексинца, Врћеновице, Шурића, Честе, Кулине, Вукање, Липовца, Црне Баре, Горњег Крупца, Рсовца, Врела и Прћиловице.

Укупно је регистровано 18.846 бирача. Највише у Алексинцу, 14.639, а најмање у Шурићу, 90.

‒ Избори су расписани за 14 месних заједница, а имајући у виду да месне заједнице Станци и Пруговац нису имале довољан број кандидата избори ће се одржати у 12 месних заједница. Гласање ће трајати, за разлику од локалних и парламентарних избора, од 8 до 18 часова и то су оне месне заједнице у којима није конституисан савет на редовним изборима за месне заједнице одржаним 2017. године – објашњава секретар СО Алексинац Драган Милојевић. 

Он додаје и да је за одржавање недељних избора све спремно.

‒ Бирачке комисије које су формиране решењем изборне комисије сутра од 18 часова ће преузети изборни материјал. Завршена је, дакле, техничка припрема. Све бирачке комисије ће добити параване, бирачке кутије и сав неопходан гласачки материјал на време како би гласање у недељу могло несметано да се одвија – каже наш саговорник. 

Изборна места за становнике Кулине, Црне Баре, Прћиловице и Алексинца биће просторије тамошњих домова културе. У Врћеновици, Шурићу, Чести, Вукањи, Липовцу, Горњем Крупцу и Рсовцу избори ће се одржати у основним школама, док ће мештани Врела гласати у приватној кући Зорице Иљазовић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − twelve =