У ковид амбуланти гужва само послеподне

Судећи према статистици, епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац се и даље не смирује. Јуче jе у алексиначким здравственим установама тестирано 207 пацијената и њих 63 је било позитивно на вирус корона. Дан раније, у уторак, анализирано је 190 узорака одкојих је 46 било позитивно.

На територији општине Алексинац тренутно раде две ковид амбуланте. Једна је у Житковцу, за одрасле, а друга је за децу на посебном делу педијатрије. У овима амбулантама гужве у принципу нема, као што је случај у другим градовима, стим да понекад у вечерњим часовима има више пацијената.

− Деси се понекад у току дана, обично увече око 7-8 сати да буде до 30 људи који одједном дођу. То је време када се људима обично највише и погорша стање због короне, у касним поподневни ноћним сатима, али у принципу гужви нема − рекао је др Родољуб Живадиновић, директор алексиначког Дома здравља

У овој здравственој установи стално повећавају број лекара онолико колико је потребно.

− Пре неки дан смо повећали и на дечијем иако тренутно у нашој општини није тако страшно ситуација што се тиче деце, али нисмо хтели да дозволимо да родитељи са децом чекају по овој хладноћи дуже времена, јер је радио само један лекар, а сада раде два и ситуација је много боља − додао је др Живадиновић.

Оно што плаши алексиначке медицинаре су извештаји из Београда где је тренутно овај талас веома јак, па је код деце у Дому здравља Вождовац 80 процената тестираних позитивно, што је огроман проценат.

Иначе, око 50 процената тестираних на територији општине Алексинац је позитивно што је и неки српски просек.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 12 =