У Јеленцу обележен Дан старијих лица: Изабрани нај бака и дека

Традиционално у Геронтолошком центру „Јеленац”, као, уосталом, и у свим установама за боравак одраслих и старијих лица свечано се обележава Међународни дан старијих лица, проглашен од стране Уједињених нација 1990. године. У „Јеленцу” овај дан обележава се културно-уметничким програмом који носи назив „За сунчану јесен живота”.

− У нашем Геронтолошком центру, у обе радне јединице, припремили смо пригодан културно-уметнички програм који традиционално сваке године припремамо за наше кориснике, изузев претходне две године где нисмо имали госте са стране из простог разлога и познатих чињеница да је била епидемија короне, а наше установе су критичне и ризичне од короне и у ерама епидемије за улазак лица са стране. А ове године, напоменућу, код нас је мирна ситуација, епидемиолошки чиста, немамо позитивних ни корисника ни радника и с обзиром да је доста мирна епидемијска ситуација на подручју наше општине ове године смо одлучили да направимо пригодан програм за наше кориснике – рекао је за наш портал Драган Јовановић, директор ове установе и додао да у јединици у Алексинцу тренутно борави 100 корисника.

У оквиру ове манифестације традиционално се бирају и „нај бака и нај дека”, двоје корисника који по својим залагањима и дружењу са другим корисницима у овој установи добијају ову симболичну титулу. Овогодишњи носиоци звања „нај баке” и „нај деке” су Јованка Милосављевић из Јагодине и Милан Трајковић из Ниша.

Јованка је рођена 1957. године, мирне нарави, дружељубива. Слободно време проводи дружећи се са осталим корисницима.Током свог радног века бавила се пољопривредом. Нај дека Милан је рођен 1956. године. Изузетно је духовит и увек спреман за шалу како са корисницима тако и са радницима установе. Међу корисницима познат и као добар шахиста.

Ово признање добитницима је уручено јуче у просторијама „Јеленца” уз присуство гостију и корисника услуга ове установе. Међу гостима био је и председник општине Далибор Радичевић који је и сам поздравио кориснике.

− Задовољство ми је да могу да вас поздравим у име општине Алексинац и у своје лично име и да вам уједно честитам Дан старијих лица. Драго ми је да видим насмејана лица вас корисника Геронтолошког центра овде у Алексинцу, што значи да Геронтолошки центар лепо брине о вама. Ви сте градили ову земљу, ви сте градили нашу општину и оставили да сада ми бринемо о њој, а уједно да бринемо и о вама. Желим вам дуг живот и да имате тај осмех на лицу који и сада имате – поручио је Радичевић.

За наше најстарије суграђане приређен је пригодан културни програм, који су извели чланови Градског културно уметничког друштва „Алексинац”, ученици Основне школе „Вожд Карађорђе” из Алексинца и глумац Драгослав Ранђеловић.

Поменути програм изведен је и за кориснике услуга Геронтолошког центра „Јеленац”, радне јединице у Тешици, где борави око 260 корисника.

Манифестацију “За сунчану јесен живота” заједно организују ГЦ “Јеленац” и Црвени крст “Алексинац”.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =