У једној алексиначкој улици: Упекло, а коњ чека газду и милост пролазника

Несвакидашња сцена се данас дешавала у нашем граду, односно у улици Дракчета Миловановића испред Ветеринарске амбуланте „Др Беливетˮ. Како тврде наши читаоци који су нам и послали фотографију, приметили су да је на овом месту око поднева био везан коњ са запрегом, а власник се није појављивао скоро до 16 часова. Животиња је била изложена сунцу, без воде. Људи који су се ту задесили у више наврата су помагали доктору ветеринарске медицине Марку Златановићу да напоји жедну животињу, која је то и показивала. Освежили су је и са понеком јабуком.

Власник је оставио животињу и ствари у запрези и отишао неким својим послом и својим путем. Читаоци који су нам се јављали кажу да је температура била висока, да је могла да нашкоди животињи и да су зато били забринути. Такође, бринуло их је и ко ће да уклони измет од животиње који је неминован када је коњ тако дуго на једном месту. Сумњају да ће то урадити власник, који је оставио животињу на сунцу.

Контактирали смо и овог младог ветеринара који је приликом разговора изразио наду да ће се власник напокон појавити и рекао нам, помало у шали, али и у збиљи да осим што се саосећа са патњама животиње и покушава да јој помогне, не би била баш реклама да животиња падне испред ветеринарске амбуланте и да се нада да неће доћи у ситуацију и инфузију да даје. Додуше близу је и Дом здравља, али он није надлежан за коња. За газду, просудите сами.

Да ли је власник намерно или ненамерно оставио животињу испред ветеринара зна само он. Али ово је још једно од бахатих понашања у коме се не води рачуна ни о животињи, а ни о станарима и пролазницима у тој улици.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + twenty =