Савет о додели дечијих ауто-седишта и затварању улице

На седници Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, одржаној данас, донета су решења о додели дечијих ауто-седишта по поднетим захтевима за ову и прошлу годину.

Из 2021. године остало је 28 захтева, од којих су исправна 25, а у овој години су већ стигла 54 исправна и три која не испуњавају критеријуме. Савет је уважио захтев Библиотеке „Вук Караџићˮ да се наредне суботе, од девет до 18 часова, за саобраћај затвори део улице Момчила Поповића, од раскрснице са улицом Књаза Милоша до раскрснице са улицом Душана Тривунца. До измене у саобраћају долази због одржавање традиционалне манифестације Смотра читалаштва „Читалићи 2022ˮ.

Савет је усвојио и Извештај о стању безбедности саобраћаја на путевима у нашој општини за прошлу годину. На путној мрежи од близу 610 километара, која обухвата државне и општинске путеве, као и улице, у 2021. години догодило се 156 саобраћајних незгода. У 69 случајева је било настрадалих лица, а у 87 случајева само материјална штета.

 

Од укупног броја саобраћајних незгода у прошлој години, на државним путевима их је било 44 или нешто више од 28 одсто, док су се на локалним саобраћајницама десила 112 инцидента или скоро 72 одсто. У саобраћајним незгодама у 2021. години настрадало је укупно 49 возача, 15 пешака и у својству путника 20 лица.

Чланови Савета су по више захтева грађана и правних лица донели одлуку да Комисија за бодовање обиђе локације и да поднесе извештај овом телу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 2 =