У јануару прикупљено преко 100 јединица крви

Црвени крст Алексинац у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, данас је спровео још једну редовну акцију добровољног давања крви, другу у овој години.

Да је добро кренула ова година, што се тиче прикупљања крви, сведочи број данашњих давалаца. Овом приликом прикупљено је 57 јединица крви, што је више од прошлогодишњег просека, па је у јануару за Ниш послато 109 јединица. Оно што је тракође позитивно, јесте број младих Алексинчана који су се одлучили да се прикључе овој хуманој акцији и шесторо њих је данас први пут дало крв.

Организатори ових акција поручују да сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да у наредном периоду одлажу како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење, јер привилегија је само здравих људи могућност да дају крв.

Добровољни даваоци крви који данас нису били у прилици да се одазову, имаће прилику да то учине 13. фебруара, такође у просторијама Центра за културу и уметност у Алексинцу, на истом месту и у истом периоду.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 2 =