OpštinaAleksinac

U državne institucije samo kad je neophodno – mere zaštite su prioritet

Državne i javne institucije u Aleksincu od danas su počele da primenjuju nove mere koje je donela Vlada Republike Srbije u cilju suzbijanja širenja virusa Kovid-19.

U zgradu opštine može se ući samo do portirnice, a za sve ostale poslove koje ste nameravali da završite kada je u pitanju lokalna administracija dobićete obaveštenje od strane službenog lica.

Izuzeci se ne čine pa smo i mi iz medija morali da sačekamo da traženo službeno lice siđe kako bismo dobili neophodne informacije. Zato bez preke potrebe ovih dana nemojte ići u državne institucije.
Slične mere su i u Poreskoj upravi gde na vratima piše da zbog pomenutih mera ne rade sa strankama.

Naravno da propisi ne mogu da predvide sve životne situacije, pa su naši novinari prisustvovali i dolasku stranke u lokalnu samoupravu, kojoj je bila potrebna potvrda da je njen otac, koji je inostrani penzioner, starija osoba i da je živ, kako bi mogao da nastavi sa primanjem svojih prinadležnosti iz evropske zemlje gde je proveo radni vek. Ovakvi problemi su rešivi, ali je savet da se pre nego što se za takve neophodne stvari krene put lokalne administracije pozove telefon 809-001 i zatraže određena pojašnjenja. Ono što je bitno jeste da građani ne zovu za poslove i radnje koje su stopirane za vreme trajanja vanrednog stanja.

Iako sve odaje utisak neprijatnosti kada su u pitanju pooštrene mere u javnim i državnim ustanovama sa druge stane pak ulivaju sigurnost kako za zaposlene tako i za lokalnu zajednicu, da one neće biti pokretač širenja zaraze što je izuzetno značajno u danima koji su pred nama.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

13 − 4 =