У Алексинцу синоћ одржана „ноћна акција”

Главни циљ акције Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије „Да се боље видимо” је повећање безбедности код младих, пешака и бициклиста, јер ово су три најугроженије категорије учесника у саобраћају у условима смањене видљивости, односно ноћним условима. Тим поводом је у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац синоћ одржана „Ноћна акција”.

На штанду, који је био постављен на почетку алексиначке пешачке зоне, промотери и организатори акције су све заинтересоване пролазнике упознали са ризицима који произилазе из лоше уочљивости пешака и возача бицикала у ноћним условима у саобраћају и важност адекватне светлосне и звучне сигнализације, као и ношење флоресцентних прслука и трака. Промотери су прошетали и пешачком зоном и суграђане даривали промотивним материјалом у виду флајера, мајци, светлосне сигнализације за бицикле, звонца, светлеће траке и прслуке, батеријске лампе итд…

По завшетку акције, чланови Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије су се са дежурном екипом саобраћајне полиције упитили ка Житковцу где су бициклистима и пешацима, које су срели на путу, поклонили поменути промотивни материјал.

Агенција ће и у будуће наставити са реализацијом како ових тако и других активности у осталим локалним самоуправама на територији Републике Србије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − eight =