Izborna kutija

Trinaest sela dobilo novu vlast, u dva se ponavljaju izbori

Rezultati izbora za članove saveta mesnih zajednica, koji su održani minulog vikenda u 15 mesnih zajednica sa teritorije naše opštine, objavljeni su u Službenom listu Opštine Aleksinac.

U Žitkovcu i Mozgovu po sedam kandidata sa najviše glasova izabrana su u savet mesne zajednice, dok će saveti mesnih zajednica u Radevcu, Kormanu, Nozrini, Lužanu, Ljuptenu, Rutevcu, Katunu, Dobrujevcu i Draževcu brojati 5 članova, odnosno u Čukurovcu 3 člana.

Ono što je primetno, jeste da je u velikim mesnim zajednica izlaznost na izbore bila mala, pa je tako u Žitkovcu od 2188 birača na glasanje izašlo 610, a u Mozgovu od 1097 svega 126. U ostalim mesnim zajednicama izlaznost je bila od 30 do 50 procenata, dok je najveća bila u najmanjoj mesnoj zajednici. U Čukurovcu od 67 glasača svoje predstavnike je biralo njih 48.

SLUŽBENI LIST 9-page-001
Orientation: 1
« od 5 »

Savet mesne zajednice Moravski Bujmir je na izborima imao 8 kandidata, od kojih su dva kandidata imali isti broj glasova, pa se s toga izbori u toj mesnoj zajednici ponavljaju samo za te kandidate. Na rezultate izbora u mesnoj zajednici Loznac podnet je prigovor iz razloga što je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji bio veći od broja birača koji su glasali i komisija je glasanje u MZ Loznac poništila i ono će biti ponovo sprovedeno. Komisija je odredila 25. april za ponavljanje izbora u obe mesne zajednice.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − 2 =