Тријумфовали риболовци из Сврљига и Драган Крстић

У организацији Клуба спортских риболоваца „Трњане” из Трњана, на Бованском језеру одржан је 15. Међународни куп у спортском риболову „Трњане 2024”, у дисциплини лов рибе удицом на пловак. Такмичење је окупило девет екипа, укључујући једну из Велеса у Северној Македонији.

После трочасовног пецања у три сектора, најбољи екипни пласман остварила је екипа Удружења спортских риболоваца „Риболовачка прича” из Сврљига са 6 секторских поена и 7.480 грама уловљене рибе. На друго место пласирала се екипа Спортског удружења „Риболовац” из Алексинца са 9 секторских поена и уловом од 8.390 грама, док је треће место припало домаћинима, екипи „Трњане 1”, која је освојила 11 секторских поена и упецала 5.830 грама рибе.

Све три екипе награђене су пехарима, медаљама и дипломама, а победничка екипа из Сврљига добила је и прелазни пехар.

У појединачној конкуренцији, најбољи секторски пласман остварио је Драган Крстић, члан алексиначког„Риболовца”, који је уловио 3.540 грама рибе. Други је био његов клупски колега Игор Илић са уловом од 3.180 грама, док је треће место заузео Милан Марковић из УСР „Риболовачка прича” са уловом од 2.390 грама рибе.

Они су награђени пехарима и дипломама, док су по тројица најбољих у сваком сектору освојили медаље.

− Пецало се по веома топлом и спарном времену које је утицало да риба слабије гризе. Углавном се ловил адеверика, бодорка, по неки цверглан, бандар, сунчица… Укупно 27 такмичара за три сата пецања уловило је 46.510 грама рибе – изјавио је Мића Димитријевић, председник КСР „Трњане”.

Фотографије: КСР „Трњане

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 8 =