PIP

Тријумф Кокана Младеновића, нема представе у част награђених

Према одлуци стручног жирија седмог Фестивала првоизведених представа награда „Слободан Селенић” за најбољи текст припала је Милени Богавац за текст представе „Јами дистрикт” (Битеф театар, Центар за културу Тиват, Асоцијација Маск Сегедин и Think Tank Studio из Новог Сада). Представа „Јами дистрикт” проглашена је и најбољом на овом фестивалу, а Кокан Младеновић за најбољег редитеља.

Награду „Олга Ивановић” за најбољу глумицу равноправно ће поделити главне глумице „Јами дистрикта” Исидора Симијоновић, Нина Нешковић и Вања Ненадић. Александар Маринковић за улогу Миодрага Мије Ковачевића у представи нишког Народног позоришта „У чије име” проглешен је за најбољег глумца фестивала. Награда „Душан Дука Јовановић” намењена најбољем младом глумцу додељена је Наташи Станковић за улогу Елке Петровић у истом комаду.

Највећи број гласова публике, од пет такмичарских представа, добио је комад „Јами дистрикт” по тексту Милене Богавац, у режији Кокана Младеновића. Нешто мало мањи број гласова добила је другопласирана представа нишког Народног позоришта „У чије име”, по тексту Александра Михаиловића, а у режији Милана Караџића.

Како су саопштили организатори, награде ће бити уручене првом пригодном приликом, пошто ове године неће бити изведен комад у част награђених. Према ранијем програму сутра је на алексиначкој сцени требало да буде одигран комад „Краљице“ Беоарта из Београда, по тексту Дарка Лукића, а у режији Бранислава Трифуновића. Глумице овог позоришта послале су обавештења да не желе да изведу овај комад.

Организатор је, такође, саопштио да ће публици која је купила карте за ову представу, новац бити враћен на благајни.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 9 =