Три награде за представљање ражањског туризма

У Лесковцу је пре неколико дана одржана 16. по реду Изложба сувенира и туристичких публикација која је окупила преко 50 Туристичких организација из Србије, а на овој манифестацији учешће је узела и Турустичка организација општине Ражањ.

Осим промотивног, Изложба је имала и такмичарски карактер, а награде су додељене у једанаест категорија. Као и минулих година оне су се односиле на сувенире и пропагандне материјале са којима Туристичке организације на најбољи начин представљају своју туристичку дестинацију.

На овогодишњој Изложби Туристичка организација општине Ражањ освојила је три награде, два друга места за једнолисну туристичку публикацију и туристичку фотографију, као и треће место за туристичку фотографију и тиме постигла најбољи успех до сада у области промоције захваљујући новим промотивним материјалом који је одрађен почетком ове године, што нам је и потврдила Јелица Миленковић, в.д. директора ТОО Ражањ.

− Као туристички радник, особа која је десетогодишњи период образовања и усавршавања посветила туризму, од средњег нивоа образовања до садашњих докторских студија, тренутно бавећи се проучавањем маркетинга у својим научним радовима сматрам да је квалитетна промоција веома битан инструмент маркетинга у туризму. Као таква, неопходана је нарочито нама запосленима у мањим Туристичким организацијама и Општинама у којима је туризам на почетку развоја. С тога својим доласком на месту в.д директора акценат сам ставила на промоцију и изради новог промо материјала који је на овогодишњој Изложби у Лесковцу покупио бројне награде на моју велику част и задовољство. Наведене награде само су подстрек и подршка од стручних људи и искуснијих колега да оно што радим заиста вреди − каже Јелица Миленковић.

У ТОО Ражањ након добијања награда нису стали са радом на промо материјалу. Тренутно је у изради прва Туристичка карта општине Ражањ која ће бити одштампана до краја године. Такође, започета је израда веома интересантних сувенира који ће одсликати оно по чему је општина Ражањ аутентична.

Иначе, прошле године на истоименој Изложби ТОО Ражањ припала је прва награда за најоригиналнији ручно рађен сувенир.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + six =