Традиција која траје већ пет година

Малишанима који су рођени од 1. октобра прошле, па до краја марта ове године, данас је уручен поклон локалне самоуправе на свечаности у Дому културе.

Општинска управа у Алексинцу наставила је своју, сада већ редовну, акцију да се родитељима новорођених беба са подручја општине уруче сребрњаци са ликом Пресвете Богородице. У овом периоду, према подацима Општинске управе, рођено је 185 беба.

Пре поделе сребрњака и пригодног програма најмлађег ансамбла Градско културно-уметничког друштва Алексинац присутнима се обратила заменица председника општине Маријана Радивојевић.

− Свако рођење детета је нешто најлепше што може да се деси у животу једног родитеља. Ово је традиција која траје већ пет година, славимо већ један мали јубилеј, 1.800 сребрњака је подељено за сада и надам се да ће  овај број бити што већи − рекла је заменица Радивојевић.

Иначе, ова акција спроводи се од 2018. године у оквиру плана да се подстакне повећање наталитета, а започета је у сарадњи са кабинетом министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику.

Од почетка акције до данас сребрњаком је даривано скоро 2.000 малишана.

Родитељи који нису били у могућности да данас преузму сребрњаке, то могу учинити сваког радног дана у згради Општинске управе општине Алексинац у времену од 07.00 до 15.00 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − five =