Процветао мост на Моравици

Као и што је обећано јесенас, када је Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге”, тачније Служба зеленила, почело са озелењавањем и уређењем града, са лепим данима ове године су те радове наставили.

Данас, пред Ускршње празнике су поставили цвеће на мосту на Моравици и овом приликом он је улепшан са 52 саксије са цвећем.

− У питању је љубичица дан и ноћ, иначе отпорнија на временске услове који су у последње време врло променљиви, јер нисмо могли са неким цвећем које је више за прполећну и летњу сезону, али о том-потом. Временом ћемо ми у тим саксијама засадити друго цвеће − рекао је Далибор Марковић, директор овог предузећа и истакао да ће наставити са овом акцијом уређења, са садњом цвећа, одмах после Ускршњих празника.

До Првомајских празника у овом предузећу планирају да уреде два острва око Зелене пијаце, као што су и почели јесенас. Такође, у главној улици у пешачкој зони ће посадити цвеће за нову сезону.

− Можемо и више да посадимо ,али је врло битно колико можемо да одржавамо. Служба зеленила у оквиру Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” у овом моменту броји само пет запослених и тих петоро људи се труди да одржава све зелене површине, а хвала Богу има доста зелених површина. Пре свега мислим на градски парк Брђанку и зелене површине око НАТО зграде, око улица Војске Југославије и да не помињем остале површине − додао је Марковић.

Њихов план је да засаде онолико колико могу да одржавају у пролећном и летњем периоду и трудиће се да у току читаве године максимално одржавају све оно што су засадили јесенас и сада.

Један коментар

  1. Ponekad kao da živite u nekom paralelnom univerzumu, kao da mi nismo onaj Aleksinac pun baraba koje će sve ovo da unište, dakle – bacanje para.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 19 =