Топла и емотивна атмосфера у градској библиотеци

У топлој атмосфери алексиначке градске библиотеке, синоћ су љубитељи музике Миладина Шобића и стихова Витомира Вита Николића уживали у музичко-поетском програму, који су припремили Милош Паовић и Владимир Црномарковић.

Поезија, коју је говорио Паовић, била је праћена акустичном гитаром за којом је био Владимир Црномарковић а након рецитованих стихова, уследиле су најлепше песме Миладина Шобића.

Вито је пореклом Никшићанин, исто као и Миладин Шобић, па је тако уследила идеја да ова двојица уметника споје поезију и музику, а „Друмовање” је добило праву уметничку слику. Милош Паовић је упознао публику са животом обојице уметника, почевши од места рођења, па до занимљивих анегдота са којима су се сусретали. Не треба изоставити позитивну и емотивну повратну енергију публике, па је тако запевала уз песме које је Владимир изводио на гитари.

Жеља аутора овог програма, како је већ писало у најави, да освежи сећање на дела двојице ових великих уметника, успешно је остварена. Публика је била одушевљена. Испуњена топлим осећањима напустила је просторије градске библиотеке, стога је ово одговор на то да ће ова уметничка дела остати дуго упамћена, а успомена са овакве музичко-поетске вечери неће напустити публику.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =