Током викенда окршај са комарцима

Предстојећег викенда , односно у суботу 30. и недељу 31. јула биће изведена акција сузбијања одрасле форме комараца на територији општине Алексинац у истом обиму и на истим површинама као претходних година.

Сузбијање комараца вршиће се оба дана у дневним часовима на доступним површинама под трском, дрвенастом и другом високом вегетацијом на обалама водених површина, а у суботу, у вечерњим часовима у парку Брђанка и неформалном излетишту Јаз у Алексинцу, појединим улицама са дрворедима у Алексинцу и на Ал. Руднику и доступним површинама уз реку Моравицу у насељима Вакуп и Краљево.

Сузбијање одрасле форме комарца врши се прскањем моторним леђним пумпама, ULV уређајима са возила и термалним замагљивањем и представља опасност за пчеле, па је потребно да грађани који живе у непосредној близини површина где се изводи третман, као што су житковачка бара, баре у Срезовцу и Горњем Љубешу, баре и приобални појас Ј. Мораве у Бобовишту и сличне површине које су у близини насеља, спрече кретање пчела за време вршења акције.

Уколико због неповољне временске ситуације буде потребно одлагање или прекидање акцијаграђани ће бити благовремено обавештени.

Акције ће изводити заједно предузећа Де мус из Београда и Синтра из Ваљева.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060/218-22-44.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − 4 =