Грађанима из буџета три милиона за еколошка ложишта

Општинско веће општине Алексинац је на данашњој седници разматрало више тачака из искључиве надлежности овог органа. Усвојене су измене и допуне Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и Правобранилаштву којима је у управи предвиђено 125 радних места, а у општинском правобранилаштву четири. У оквиру Општинске управе образована је нова организациона јединица Кабинет председника општине, а као самостални извршиоци дефинисани су Буџетски инспектор и Интерни ревизор.

Већници су дали сагласност и на допуну и измену Правилника о систематизацији радних места у Предшколској установи „Ланеˮ којим се радно место спремачица замењује мајстор одржавања – возач, а као ново радно место планиран је педагошки асистент.

Општинско веће је усвојило и Правилник о спровођењу мера смањења загађивање ваздуха на територији општине Алексинац пореклом из индивидуалних ложишта уз дефинисање мера које ће се суфинансирати на конкурсу. За набавку уређаја на пелет опредељено је милион динара, а појединачно највише 100.000 динара, с тим да сума не прелази 50 одсто, без ПДВ-а укупно инвестираних средстава. Исти услови су и за оне који желе да набаве уређај на гас, али је за ове намене издвојено укупно 1,5 милиона. За топлотне пумпе у овој години опредељено је 500.000 динара, а услови и лимит за појединачно коришћење средстава су исти као и код набавке претходних уређаја.

Општинска влада усвојила је и неколико докумената који се односе на спортски живот у нашој средини. Кошаркашки клуб „Напредакˮ проглашен је спортском организацијом од посебног значаја за општину Алексинац, што му даје право на додатних милион динара јавних средстава. Допуњеним и измењеним Решењем о финансирању програма у области спорта у 2022. години биће подржано 68 субјеката са 26 милиона динара.

На овој седници била су два вансудска поравнања са оштећеним грађанима због уједа паса луталица. Једној особи из Прћиловице биће исплаћено 33.000, док ће лицу из Алексинца припасти 43.000 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + seventeen =