Црквена слава уз ново звоно и звоник

У организацији Црквеног одбора Црквене општине Грејачке, а уз служење свечане црквене литургије у славу Светог Прокопија од стране јереја Новице Илића, верници и житељи Дашнице прославили су црквену славу свог насеља које само лети, за време школског распуста, живи пуним животом када се млади из школа и са факултета врате у родно село.

Дашница, насеље са мање од стотину житеља, смештено подно Малог Јастрепца, са погледом на долину Јужне Мораве, слови за село вредних и поштених домаћина, надалеко познатих по доброј домаћој препеченици, сувим и печуркама у саламури, доброј свињској печеници и великом гостопримству.

Разлог више за посебно славље и задовољство био је и завршетак акције на постављању високог звоника и самог црквеног звона, које се сада, како Дашничани говоре и успут се помало хвале, мора чути до Грејача и ВеликогДреновца, а богами и преко Мораве до Дражевца и Трнаве.

Домаћини сеоске црквене славе били су Горан Стојановић са сином Далибором и Ивица Младеновић. Они су дочекали свештеника и чланове Црквеног одбора, као и некадашње Дашничане који су се сјатили код своје цркве са свих страна Србије и света, али и госте из суседних насеља: Грејача, Суповца, Великог Дреновца, Банковца, Копривнице и Лоћике.

До наредне црквене славе Дашничани су планирали да замене кров и таваницу црквеног храма и не треба сумњати да ће вредни житељи овог села оно што су планирали и реализовати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 6 =